Spaghetti Carbonara
Spaghetti Carbonara

Czas przygotowania: 20 minut | Porcje: 4

Składniki:

  • 400g spaghetti
  • 200g boczku lub pancetty
  • 4 całe jajka + 2 żółtka
  • 100g parmezanu (startego)
  • 2 ząbki czosnku
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • Sól do smaku

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron al dente według instrukcji na opakowaniu.
  2. Boczek pokrój w kosteczkę i smaż na patelni do złocistości.
  3. W misce ubij jajka z żółtkami, dodaj parmezan i pieprz.
  4. Odcedź makaron, zachowując szklankę wody po gotowaniu.
  5. Szybko wymieszaj gorący makaron z mieszanką jajeczną, dodając odrobinę wody po makaronie.
  6. Dodaj boczek i dokładnie wymieszaj. Podawaj natychmiast.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *