Sernik klasyczny na zimno
Sernik klasyczny na zimno

Najlepszy przepis bez pieczenia

Składniki:

Spód:

  • 200g herbatników petit beurre
  • 100g masła

Masa serowa:

  • 1kg twarogu sernikowego
  • 200ml śmietany kremówki (36%)
  • 150g cukru pudru
  • 20g żelatyny
  • sok z 1 cytryny
  • cukier wanilinowy

Przygotowanie:

Spód biszkoptowy: Pokrusz herbatniki, wymieszaj z roztopionym masłem. Wyłóż na dno tortownicy.

Masa serowa: Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie. Twaróg zmiksuj z cukrem, śmietaną i sokiem z cytryny. Dodaj żelatynę, wymieszaj.

Składanie: Masę serową wyłóż na spód. Wstaw do lodówki na minimum 4 godziny.

Wskazówka: Najlepszy po całonocnym odstawieniu w lodówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *