Kotlety Schabowe
Kotlety Schabowe

Czas przygotowania: 30 minut | Porcje: 4

Składniki:

  • 4 plastry schabu (około 150g każdy)
  • 2 jajka
  • 100g bułki tartej
  • 50g mąki
  • Olej do smażenia
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso rozbij tłuczkiem, dopraw solą i pieprzem.
  2. Przygotuj trzy miseczki: z mąką, roztrzepanymi jajkami i bułką tartą.
  3. Każdy kotlet obtocz w mące, jajku, a następnie w bułce tartej.
  4. Smaż na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony do złocistości.
  5. Podawaj z ziemniakami i surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *